Лошото време продължава да предизвиква хаос в Европа

Лошото време продължава да предизвиква хаос на много места в Европа, съобщават световните агенции в понеделник. Повече от 160 души, сред които 19 деца, бяха блокирани в автомобилите си след тежкия снеговалеж в района на Балтийското крайбрежие в Германия. Много села в района са изолирани от света,

Стотици бяха блокирани по летищата в Германия, след като десетки полети бяха отменени. Железопътният и фериботният транспорт също са нарушени, а снежната покривка в Лайпциг и Берлин достигна 30 сантиметра, съобщи ББС.

Във Великобритания продължават минусовите температури и проблемите с транспорта. По информация на РИА Новости близо 30 души са станали жертва на ниските температури и силния снеговалеж в страната. Най-много са жертвите на автомобилни катастрофи, станали заради заледените пътища. Няколко души са замръзнали заради ниските температури в различни британски градове.

Движението на влаковете "Евростар" между Париж и Лондон под Ламанша, което вече бе ограничено през уикенда, ще остане нарушено и в понеделник заради обилните снеговалежи в Англия.

Около 80 000 души в Полша са без електричество заради аварии, причинени от обилния снеговалеж. Броят на измръзналите до смърт достигна 140 души.

Споделяне

Още от Европа