"Ловецът на мигранти" Динко е пуснат от ареста

"Ловецът на мигранти" Динко е пуснат от ареста

Ямболският бизнесмен Динко Вълев, станал популярен като "ловеца“ на мигранти, бе пуснат в четвъртък от ареста след като преди ден бе задържан за 24 часа за побой на свой служител.

Предишния ден в 10.40 часа в полицията бил получен сигнал, че около час по-рано във фирмена база на ул.“Търговска“ в града, Динко Вълев е нанесъл побой и ограничил правото на свободно придвижване на 43-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Оказа се, че пребитият е негов работник. Докато мъжът вадил гориво от автобусите, за да налее във фадромата, дошъл Вълев. "Ловецът на мигранти" помислил, че работникът му краде нафта и започнал да го бие. Шишетата с източеното гориво обаче и днес са в базата, а работниците отричат да са свидетели на случилото се, предаде бТВ. Казват, че битият Красимир Кръстев работи при Динко Вълев от 4 години и досега конфликти между двамата не е имало. Работникът е с лека телесна повреда – насинено око, охлузвания по коленете и гърба.

Потърпевшият твърди пред разследващите дори, че е станал жертва на опит за отвличане.

Динко вече е обвиняем и за подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност, а през април приятелката му го обвини, че я е пребил от ревност.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?