"Ловецът" на мигранти Перата излезе от ареста, рецитирайки Вапцаров

Районният съд в Малко Търново пусна Петър Низамов под домашен арест

"Ловецът" на мигранти Перата излезе от ареста, рецитирайки Вапцаров

Обвиняемият за незаконното задържане на трима афганистански мигранти Петър Низамов-Перата напусна в петък следствения арест, след като районният съд в Малко Търново му определи мярка за неотклонение "домашен арест".

На влизане в колата на "Съдебна охрана" след заседанието той изрецитира края на известното стихотворение на Никола Вапцаров "Борбата е безмилостно жестока: "Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме".

Появата му бе посрещната с викове "Да живее България" и "Българският съд затваря българите" от няколко привърженици на Низамов, които преди ден се събраха на протест в негова защита и пред Съдебната палата в Бургас.

По време на разглеждането на мярката му съдът посочи, че въпреки че по делото има данни, от които може да се направи извод за наличие на опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, няма риск той да се укрие. Именно по тази причина магистратите не уважиха искането на прокуратурата за постоянен арест.

Двамата адвокати на Перата пък подчертаха в пледоариите си, че клиентът им всъщност е с чисто съдебно минало, тъй като е бил реабилитиран през 2014 г. Низамов пък каза пред съда единствено, че иска по-лека мярка за неотклонение, за да се грижи за съпругата и детето си.

В миналото Перата е осъждан общо три пъти за нанасяне на телесни повреди, като едната е на длъжностно лице – през 2004 г., а през 2005 и 2009 г. са по хулигански подбуди. По тези дела той е бил осъден условно и на пробация. Има и една глоба за хулиганство.

Както Mediapool вече писа, Перата от години е известен с Бургас с многобройните си прояви в нощни заведения по южното Черноморие. Неведнъж той е бил задържан и съден заради участие в различни побои заедно с негови приятели, повечето от които са известни с близостта си до т.нар. банда на Рижите – братята Калоян и Симеон Стоянчови.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?