Лоялността към МВР ще е сред критериите за смяна на шефове на областни дирекции

Лоялността към МВР ще е сред критериите за смяна на шефове на областни дирекции

Професионалните уменияна директорите на областните дирекции на МВР, резултатите, които е постигнала подчинената им дирекция и лоялносттаим към системата на МВРса трите критерия, от които ще се ръководи служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов при взимането на решение дали и кои началници да смени.

"Със сигурност няма да допусна корпоративни и партийни централи да диктуват процеси в МВР", каза Пламен Узунов пред БНТ.

Той посочи, че основната цел е да се осигури провеждането на честни и демократични избори.

"Това, което ме притеснява винаги в МВР, е мотивацията на служителите. Трудът не е добре оценен, реформите през годините водят до намаляване на мотивацията и до това полицейският труд да не бъде предпочитан", коментира Узенов.

При посещението на държавната граница, веднага след като зае поста Узунов забелязал, че служителите са със стари униформи, но увери, че си вършат добре работата и към момента няма проблеми.

Попитан как функционира интегрираната система за наблюдение на границата, за която имаше сигнали, че не винаги работи, Узунов каза, че ако има технически проблеми, които са компенсирани с други мерки.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?