Лозан Панов ще сменя заместника си Красимир Влахов

Лозан Панов ще сменя заместника си Красимир Влахов

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще предложи нов председател на Гражданската колегия и заместник-председател на съда на мястото на сегашния титуляр Красимир Влахов, съобщиха от пресцентъра на ВКС.

В четвъртък се е провело Общо събрание на колегията, на което Панов е информирал съдиите за решението си. Мотиви за исканата смяна не се съобщават, но за сметка на това се уточнява, че съдиите са изразили "високата си оценка" за работата на Влахов.

"В рамките на проведеното Общо събрание съдиите от Гражданската колегия изразиха положителната си оценка за дейността на съдия Красимир Влахов като заместник на председателя на ВКС, своята благодарност към него и очакването си добрата работа и екипността да продължат да бъдат характерни за Гражданската колегия и при следващия ѝ ръководител", съобщават от ВКС.

До 2012 година Красимир Влахов бе председател на Софийския районен съд, когато по предложение на Лазар Груев ВСС го избра за заместник-председател на Върховния касационен съд и ръководител на гражданската му колегия.

Красимир Влахов започва кариерата си през 1996 година като младши съдия, през октомври 1997 година става съдия в Софийския районен съд. Четири години по-късно е избран за заместник-председател на съда. През 2004 г. става съдия в Софийския градски съд, а по-късно същата година е командирован във ВКС.

По предложение отново на Лазар Груев в края на 2008 година ВСС го избра за председател на Софийския районен съд.

След избора на Лозан Панов за шеф на ВКС той остави върховните съдии сами да изберат кои да са председателите на трите колегии на съда. Магистратите потвърдиха и тримата заместници на Лазар Груев – Павлина Панова (Наказателно отделение), Таня Райковска (Търговска колегия) и Красимир Влахов (Гражданска). След това Райковска бе избрана за конституционен съдия. Заместник-председателите на съдилищата нямат мандат.

Споделяне

Още от България