Лозан Панов: ЦУМ-гейт показа, че няма съдебна реформа

Лозан Панов: ЦУМ-гейт показа, че няма съдебна реформа

"ЦУМ-гейт показа, че няма съдебна реформа – ако имаше, щеше да има разследващ орган, който да разследва Сотир Цацаров", каза в понеделник шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов пред бТВ.

"Сега главният прокурор трябва да разследва себе си, а той може да не допусне такова нещо. Ако допусне, прокурорът ще е в много деликатна ситуация да разследва началника си и дори съвестно да разследва, резултатът пак ще стигне до главния прокурор", допълни Панов. Той уточни, че за него въпросът е принципен и няма значение дали главният прокурор се казва Никола Филчев или Сотир Цацаров.

Шефът на ВКС отново обяви, че не се е срещал с адвокат Иван Тодоров, както твърдят публикации в медии и за каквото нееднократно намекна Сотир Цацаров. Лозан Панов каза, че снимката, на която той се вижда пред кантората на адвоката не е монтаж, но от нея се правят изводи, които не са верни.

Съдията сподели, че съпругата му е завела дела срещу лъжите, които се публикуват за тяхното семейство в медиите, гравитиращи около Делян Пеевски. Той каза, че е придружил съпругата си при срещата с нейния адвокат, за което също бил готов да отговаря пред ВСС. Адвокатът не бил Иван Тодоров (който е специалист по административно право).

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?