Лучано: Скандалът не повлия на участието ни в игрите

Министърът на спорта Васил Иванов-Лучано смята, че скандалът с Иван Славков не се е отразил по никакъв начин на участието на българските спортисти в Олимпиадата, където завоюваха 12 медала, въпреки прогнозите на министъра за 17. Ако се случело комисията по етика да обяви Батето за виновен, това щяло да е "частен случай", уточни министърът.

Министърът заяви пред Би Ти Ви, че не е информиран дали Славков има намерение да се оттегли от двата поста - и председател на Българския олимпийски комитет, и председател на Българския футболен съюз. В същото време той каза, че почти всеки ден се е чувал с него.

Запитан как скандалът се е отразил на имиджа на България и на българския олимпийски спорт, Лучано заяви: "При всички случаи е много неприятно това нещо". Той обаче отново припомни думите на президента на МОК, че никой няма да коментира случая, докато не се произнесе комисията по етика, "защото не се знае тя какво точно ще види в този филм, какво ще прецени, дали е виновен Иван Славков, дали не е виновен".

По думите на Лучано поведението на Славков, показано във филма на ББС, в никакъв случай не може да се припише на българския спорт. "Ако комисията по етика реши, че Иван Славков е виновен, мисля, че това е частен случай", заяви Лучано.

"България е една много важна страна в Международния олимпийски комитет... убеден съм, каквото и да се случи с Иван Славков, ако, не дай си боже, той бъде изключен от Международния олимпийски комитет или той си подаде оставката от Международния олимпийски комитет, сигурен съм, че там ще има нов българин", заяви министърът.

Още от България