Луди нощи в Ибиса: британски полицаи бяха изпратени като подкрепление в Испания

Луди нощи в Ибиса: британски полицаи бяха изпратени като подкрепление в Испания

Британски полицаи патрулират от понеделник заедно с испанската Гражданска гвардия на Балеарските острови - в Ибиса и Магалуф, град на остров Майорка, в който алкохолните и сексуални ексцесии на британските туристи предизвикват скандал, предаде Франс прес.

Двама служители на полицията на Уест Мидландс ще работят в продължение на две седмици с испанските си колеги и "ще поддържат контакт с британските граждани", заяви говорител на Гражданската гвардия. Това ще е първият подобен опит за сътрудничество между Испания и Великобритания. Той ще бъде направен в Сан Антонио, предпочитано място за празнуващите на остров Ибиса, и в град Магалуф на съседния остров Майорка.

85 на сто от посетителите на Магалуф са британци и ирландци. Мястото влезе в световните медии миналото лято, след като в социалните мрежи беше разпространено видео, показващо как много младо момиче прави фелацио в замяна на алкохол.

Британските туристически агенции организират там екскурзии, включващи обиколка на баровете без ограничение на консумацията на алкохол, и игри "секс за напитки".

Миналият юни Магалуф взе мерки за ограничаване на консумацията на алкохол по улиците, за да се опита да ограничи инцидентите.

На Балеарските острови също имаше инциденти с "балконирането" - забавление, при което се прескача от балкон на балкон или се скача от балкон в басейн.

"Присъствието на британски полицаи ще помогне да се напомни на британските туристи, че трябва да спазват закона и местните обичаи, за да може всички да прекарат добре почивката си, без проблеми и без престъпления", подчерта в изявление посланикът на Великобритания в Мадрид Саймън Манли.

Испански полицаи патрулират туристическите обекти заедно с колеги от Германия, Франция, Италия, Португалия и Мароко. Това лято шестима испански полицаи бяха изпратени във Франция и в Италия, съобщава Гражданската гвардия.

Споделяне

Още от Европа