Лудогорец най-вероятно ще играе с Партизан в Шампионската лига

Българският шампион Лудогорец (Разград) почти сигурно ще играе с Партизан (Белград) в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Това отреди тегленият в петък жребий от УЕФА.

На българите и сърбите предстои да изиграят своите реванши от втория предварителен кръг на Лигата, но те водят убедително срещу съперниците си и сблъсъкът между тях е почти сигурен. Лудогорец спечели с 4:0 първия мач срещу Дюделанж от Люксембург. Партизан на свой ред победи с 3:0 Торшавн от Фарьорските острови.

Партизан участва в Шампионската лига на мястото на шампиона Цървена звезда, тъй като отборът не е спазил правилата на УЕФА за финансов фейърплей.

Победителят от мача между Лудогорец и Партизан ще играе в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. При загуба достигналите тимове до тази фаза от турнира ще продължат участието си в европейските турнири в групите на Лига Европа.

Първият мач между Лудогорец и Партизан ще е на 29-и или 30-и юли, а реваншът е насрочен за 5-и или 6-и август. Засега Лудогорец ще е домакин в първата среща, ако не настъпят промени в програмата.

Споделяне

Още от Спорт

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?