“Луфтханза“ нормализира работата си след вчерашната стачка

“Луфтханза“ нормализира работата си след вчерашната стачка

Немският авиопревозвач “Луфтханза“ (Lufthansa) се връща към нормалния си режим на работа след масовата отмяна на полети в понеделник заради стачката на служители, искащи ново увеличение на заплатите. Според съобщение на компанията, във вторник се възобновява регулярното разписание на полетите.

 

Възможни са само минимални изменения в разписанията на рейсовете, но авиокомпанията препоръчва на пасажерите си предварително да проверяват статуса на своя полет.

 

В понеделник стачката предизвика сериозни проблеми в работата на “Луфтханза“, която на практика отмени почти всички вътрешни и европейски полети. Само 12 рейса по далечни дестинации и около 30 полета със средна дължина бяха изпълнени, макар предварително да бяха обозначени като отменени.

 

Общо 150 хиляди пътника не успяха да летят заради протестите. За да намали щетите за пасажерите, авиокомпанията е изпратила предупредителни SMS-и на 95 хил. пасажери, оставили данните си при резервирането на билетите, за да ги информира за отмяната на полетите и за възможността за безплатна презаверка на билетите за друга дата.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?