Луфтханза въвежда гаранцията Home-Coming (прибиране у дома)

Луфтханза въвежда гаранцията Home-Coming (прибиране у дома)

Луфтханза (Lufthansa) е готова да гарантира връщането в родината на всички германски туристи, които заминат за чужбина. Това заяви вчера шефът на националния авиопревозвач Карстен Шпор в интервю за в. "Франкфуртер алгемайне".

"Въвеждаме гаранцията Home-Coming (прибиране у дома - бел. ред.). Ще върнем всеки, който иска да се прибере вкъщи", каза Шпор.

При ситуация, в която някой заради висока температура не може да влезе в приемащата страна и му се налага да остане там под карантина или при вълна на епидемията - всички тези случаи ще бъдат обхванати от гаранцията за обратен полет, посочи Шпор, без да даде повече подробности.

Луфтханза понесе огромни загуби заради намаляването на пътническия поток на фона на коронакризата и акциите ѝ силно поевтиняха. Компанията губи около 1 млн. евро на час, според собствените ѝ данни. Планира се обаче през текущия месец броят на полетите да бъде увеличен значително.

На 25 май германското правителство договори с ръководството на Луфтханза условията за предоставяне на помощен пакет от 9 млрд. евро. Европейската комисия постави като условие компанията да бъде лишена от приоритетните си права за излитане и кацане на най-големите германски летища във Франкфурт и Мюнхен. Акционерите на авиопревозвача ще обсъдят помощния пакет на извънредно заседание на 25 юни.

На 4 юни Луфтханза за първи път от около 30 години изпадна от индекса Dax, който обхваща 30-те най-големи акционерни компании в Германия.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?