"Луфтханза" замени оранжевото със синьо

Новият знак върху опашката на самолетите на "Луфтханза"

Немската авиокомпания "Луфтханза" премахна емблематичния и използван почти 30 години оранжев цвят в логото си и то посиня върху опашката на самолетите на превозвача. Жеравът е преработен и е станал по-елегантен и по-ясно забележим. Изписваното в синьо име на превозвача също е пипнато минимално графично и е разработен специално нов син цвят, който е малко по-тъмен, но също придава финес.

Промяната е заради стогодишния юбилей на използвания от авиокомпанията жерав и целта е да отведе компанията в дигиталната ера и бъдещето, посочват от "Луфтханза" в прессъобщението си. Така досегашното жълто изчезва от самолетите на авиокомпанията.

Силуетът на птицата е разработен през 1918 г. от графичния дизайнер Ото Фирле за първата германска авиокомпания наречена Deutsche Luft-Reederei, после прекръстена на Deutsche Luft Hansa, за да се превърне в познатата днес Lufthansa. Това е петата промяна на жерава, като последната е била преди почти 30 години - през 1990 г.

Най-забележимо е сериозното изтъняване на външния кръг на логото, което го прави по-елегантно. Силуетът на птицата е също променен леко в извивките и раздалечаването на чертите в крилото, което прави логото по-забележимо. Промeните са малки, но всяка от тях допринася за по-доброто възприемане на логото, посочва авиопревозвачът..

Жълтото ще продължи да се използва в униформите, на гишетата за чекиране на пътниците, върху бордните карти, приборите за хранене на борда, приложенията и различните аксесоари, но вече като акцент.

Компанията е разработила и свой шрифт, който да бъде лесно четим на мобилни устройства и смарт часовници.

Споделяне

Още от Бизнес