Лукарски и СДС избраха властта

Снимка: БГНЕС

Божидар Лукарски няма да напуска министерското кресло, нито пък ще вади СДС от Реформаторския блок и от властта. Той лично потвърди това в петък при откриването на София Тех Парк.

Битката за съдебната реформа ще се случва тепърва, има още закони за промяна, каза Лукарски, който се солидаризира с противниците на съдебната реформа и на подалия оставка министър Христо Иванов още преди гласуването на конституционните промени в сряда.

Бламиране от ГЕРБ не е имало, каза Лукарски по повод на критичния вот, когато ГЕРБ гласува против собствените си предложения и тези на РБ, залегнали в т.нар. "исторически компромис".

Засега има само две персонални оставки, каза лидерът на СДС. Гласувахме важни текстове и ги приехме с огромно мнозинство, заключи той.

Позицията на СДС и Лукарски не е изненада. Предстои да се види какви ще са решенията на ДСБ, ДБГ и останалите партии от Реформаторския блок.

Кризата в Блока избухна след като парламентът потопи съдебната реформа, в резултат на което Христо Иванов, който бе министър от квотата на РБ, подаде оставка. Веднага след това съпредседателят на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънев обяви, че минава в опозиция, същото направи и депутатът от ДСБ Гроздан Караджов, който подаде оставка като председател на транспортната комисия в НС.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?