Лукарски: Непрекъснатите бомбастични изказвания на Радан Кънев не намират почва

"Г-н Радан Кънев непрекъснато излиза с бомбастични изказвания, които до този момент не намират реалистична почва в нашето политическо битие". Това заяви лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски в отговор на журналистически въпрос дали споделя мнението на лидера на ДСБ Радан Кънев, че Реформаторският блок, в който участват и двете партии, няма да се яви повече на избори в сегашния си формат.

Лукарски даде своя коментар относно Кънев след връчване на сертификат за институционална подкрепа за инвеститор в екоселище. Запитан допълнително дали констатациите на Радан Кънев помагат на РБ, министърът каза: "Не мисля.”

Това негово изявление доведе и до гаф на пресцентъра му, който разпространи до всички медии думите му, а после уточни, че "относно новината "Никой не слуша какво говори Радан Кънев, намекна Лукарски" , моля да имате предвид, че е била предназначена за вътрешна информация на пресцентъра, а не е официално прессъобщение или становище на Министерство на икономиката до медиите!"

Лукарски коментира още, че очаква България да надмине прогнозирания преди дни от Европейската комисия ръст на икономиката ни с 2 на сто през 2016 г., но отказа да се ангажира с конкретно число. В бюджета на страната ни за тази година е заложен растуж от 2.1 процента.

Споделяне

Още от Бизнес