Лукарски смята да възстанови Съвета за икономически растеж

Божидар Лукарски. Сн. БГНЕС

Министърът на икономиката Божидар Лукарски смята да възстанови Съвета за икономическо развитие към ведомството, съобщиха от пресцентъра на министерството след среща с представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ.

"Ситуацията е такава, че досега се е обръщало много малко внимание на бизнеса. Предишното Министерство на икономиката и енергетиката е било преимуществено ангажирано с енергетика и време за икономическия аспект просто не е оставало. Наш приоритет е да отговорим на нуждите на бизнеса – какво го вълнува и какво очаква той от нас“, допълва Лукарски и заявява намеренията си да поддържа активен диалог с представителите на бизнеса в България.

В отговор път председателят на КРИБ Кирил Домусчиев е призовал министъра да се включи и в Националния съвет за тристранно сътрудничество, а Лукарски отвърнал, че "това е напълно задължително".

Сред обсъжданите теми бе и въвеждането на дуалното образование. По думите на министър Лукарски българското висше образование не създава подготвени за икономическите потребности кадри и има явна нужда от установяването на устойчив механизъм за пряко взаимодействие между висшите учебни заведения и бизнеса.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?