Лукарски: Във Фейсбук могат да искат само оставката на жените си

Божидар Лукарски, снимка БГНЕС

”Оставката ми я искат единици във Фейсбук, които не са нито орган на СДС, нито на Реформаторския блок. Единственото, което могат да искат, е оставката на жена си вкъщи". Това коментира във вторник вечерта лидерът на СДС Божидар Лукарски по повод призивите да подаде оставка, отправени към него в социалната мрежа.

Той напомни, че по устав оставката му могат да искат Националният съвет и НИС на партията. 

Причините са исканията за оставката му са две. Първо Лукарски обяви пред ”24 часа”, че обещанието на Реформаторския блок да не подкрепа правителство с премиер Бойко Борисов е било само трик за привличане на гласове. После излъга, че не го казвал. ”24 часа” пуснаха запис от интервюто, в който много ясно се чува ”трикът” на Лукарски.

Във вторник в ново интервю пред "24 часа" той признава, че в интервюто е използвал неподходящата дума ”трик”.

”Не сме имали стратегия с повтарянето в кампанията на призива Бойко Борисов да не е премиер, а Цветан Цветанов - вътрешен министър, да помпаме резултата си, въпреки че това най-вероятно наистина го увеличи", казва Лукарски.

Той допълва, че след "трик" е казал, че говори "на шега". "Тезата ни е, че ще се стремим Борисов да не е премиер, а не че дефинитивно няма да подкрепим правителство на Борисов при така създалата се обстановка", замаза лидерът на СДС.

Споделяне

Още по темата

Още от България