Лукарски: Виждам оттеглянето на Пеевски

Божидар Лукарски, сн. БГНЕС
"Аз наистина виждам оттеглянето на Делян Пеевски. Не знам това как ще се отрази на българската икономика”, коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски в събота.
 
Пред Нова телевизия той коментира, че за собствеността на "Булгартабак" има разследващи органи и Комисия за финансов надзор, които трябва да се произнесат.
 
"За нас е важно да не се прехвърлят акциите на други дружества и това в момента не се случва", допълни министърът на икономиката.
 
Делян Пеевски обяви в края на март, че повече няма да прави бизнес в България, а миналата седмица премиерът Бойко Борисов съобщи, че депутатът от ДПС щял да напусне България.
 
Пеевски продължава да се разделя с активите си в български фирми и по-рано тази седмица стана ясно, че е продал и притежаваните 18 на сто от пловдивската фабрика за цигарени опаковки и филтри "Юрий Гагарин".
 
По-рано той се отказа от сделките по придобиването на фалиралия врачански торов завод "Химко" и телевизия "Канал 3", но в същото време "НСН инвестмънт" финализира покупката на мажоритарния пакет от "Техномаркет България".
 
За да се осигури оборотно финансиране на веригата магазини за техника дори като съдлъжник влезе "Балканска медийна компания", чрез която Пеевски и Кръстева държат вестникарския си холдинг "Нова българска медийна група". Засега няма индикации и за излизане от медиите.
 
Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?