"Лукасфилм" отрече да планира дигитална принцеса Лея

Кари Фишър в последното си превъплащение като генерал Лея Органа

Кинокомпанията "Лукасфилм" опроверга информацията за поява на дигитална версия на актрисата Кари Фишър в ролята на принцеса Лея в новия епизод от космическата сага "Междузвездни войни", чиято премиера се очаква този декември.

Такива слухове се появиха след смъртта на Фишър, която си отиде на 60 години след тежък инфаркт дни преди края на 2016 г. Още тогава от "Лукасфилм" заявиха, че снимките с участието на принцеса Лея в осмия филм от поредицата вече са приключени.

Сега в специално изявление до феновете, компанията уверява, че няма никакво намерение да възражда образа на принцеса Лея или генерал Лея Органа с помощта на компютърната графика в новите "Междузвездни войни".

"Лукасфилм" заявява, че пази паметта на актрисата и почитта към всичко направено от нея за филмовата поредица.

За последно Кари Фишър се превъплати в ролята на принцеса Лея, но като генерал водещ съпротивата срещу опитите за възраждането на галактическата империя, в седмата част на поредицата, създадена след покупката на "Лукасфилм" от "Уолт Дисни". Преди това тя игра в първите три епизода – IV-ти, V-ти и VI-ти, заедно с Харисън Форд и Марк Хамил. Тримата се завърнаха в седми епизод, в  който появата на Хамил бе моментна със загатване за  по-голямо участие в осмия епизод, а Форд приключи със снимките в сагата.

Излезлият миналия декември на киноекран филм "Rogue One: История от Междузвездни войни" няма нищо общо с разказваната в седемте досегашни епизода история и е подгрявка на феновете за поредната част от "Междузвездни войни".

Споделяне

Още от Общество