Лукашенко – президентът, който взема сина си на работа

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изненада някои наблюдатели, като доведе 11-годишния си син на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Коля бе фотографиран със своя баща, с президента на САЩ Барак Обама и неговата съпруга Мишел по време на приема в понеделник, предаде Би Би Си.

Той обаче не беше дошъл само за сандвичите. Коля се присъдени към присъстващите в залата световни лидери по време на сесията, докато неговият баща държеше реч пред делегациите, дошли от целия свят.

Малкото костюмирано момче често придружава баща си на официални срещи, включително по време на визитата му в Пекин на 3 септември, когато Китай отбеляза победата над Япония във Втората световна война.

Коля бе заснет да наблюдава военния парад от трибуната заедно с официални лица като руския президент Владимир Путин. Той участва и в общата снимка на лидерите, на която е и президентът на Китай Си Цзинпин.

Твърди се, че Лукашенко отсега подготвя най-малкия си син за свой наследник начело на държавата. През 2012 г. в интервю за Би Би Би Лукашенко отрече това и обясни, че момчето било толкова привързано към него, че не можело да спи без баща си.

Сред скорошните пътувания на Коля е и това в Обединените арабски емирства през октомври 2014 г., когато придружаваше баща си в срещите му в Абу Даби.

Той е пътувал необичайно много за своите 11 години, като някои си задават въпроса как цялата тази публичност се отразява на учението му.

Лукашенко е известен като последния диктатор в Европа и държи властта в Беларус със здрава хватка, смазвайки всяка опозиция. Повечето медии в страната са под контрола на Лукашенко, а правозащитни организации редовно го критикуват за неспазване на човешките права.

Коля, който се казва Николай, е най-малкият от тримата синове на президента.

Западните медии отразиха нашироко новината за раждането му през 2004 г. като извънбрачно дете на Лукашенко от неговата лична лекарка.

Каквито и да са обстоятелствата около раждането му, Коля определено получава специално внимание в последните години, като посещава редица световни събития и се среща със световни лидери.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят