Лукашенко заяви, че в Беларус водят борба с коронавируса "без излишен шум"

Александър Лукашенко

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви по време на посещение във фабриката "Белгипс", че в страната му се предприемат необходимите мерки за профилактика и предотвратяване на разпространението на новия коронавирус без излишен шум.

"Занимаваме се с това. Но без излишен шум", заяви беларуският президент пред агенция БелТА. Освен това Лукашенко се изказа против "психозата и паниката по тази тема".

Беларуският държавен глава подчерта, че всяка служба в страната - от медиците до правоохранителните органи върши работата си. В частност се установяват контактните лица и се води работа за профилактика. Лукашенко акцентира върху влиянието на предприеманите в света мерки върху икономиката и отбеляза, че ситуацията се отразява и на Беларус. Той се позова на неотдавнашно изказване на американския президент Доналд Тръмп, че последствията за икономиката и живота на хората "могат да бъдат по-тежки, отколкото от самия вирус".

По последни данни на здравното министерство в Беларус са регистрирани 86 случая на заразяване с коронавирус и в страната не е въведена карантина.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?