Лукойл иска среща с Церовски за Бургас - Александруполис

Генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев каза, че ще поиска среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски , за да съгласуват своите позиции във връзка с изграждането на петролопровода "Бургас-Александруполис".

След откриването на нова бензиностанция от веригата Лукойл Златев заяви, че в проекта "Бургас-Александруполис" трябва да участват онези български фирми, които имат капацитет и потенциал. Според него това е единственото възможно ограничение за участие.

На ки въпрос подписана ли е вече договорка между българските фирми, които ще участват в проекта, Златев отговори, че в момента е много важно българската страна да определи какво точно иска - да участва в компанията, която ще обезпечава нефта и инвестициите, или в компанията, която ще строи нефтопровода.

"Позицията ни по отношение на строежа на петролопровода "Бургас-Александруполис" винаги е била ясна и непроменена. Имаме опита, ресурса и суровината, за да участваме в проекта", каза още Валентин Златев.

По БТА

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?