Лукойл ще инвестира още 130 милиона долара в рафинерията в Бургас до края на 2004 г.

Още 130 милиона долара ще бъдат инвестирани в "ЛУКойл Нефтохим Бургас" до края на следващата година, каза на пресконференция в нефтокомбината президента на "ЛУКОЙЛ" Вагит Алекперов.

Досега за реализацията на инвестиционната програма в бургаската рафинерия са вложени 350 милиона долара. За следващата година плановете на компанията са да продължи модернизацията в "ЛУКойл Нефтохим Бургас" и да бъдат подобрени условията за търговията на дребно с горива.

На днешния съвет на директорите е обсъждано развитието на "Лукойл" в страните на Балканския полуостров по модела на комбината в Бургас, повишаване на ефективността на инвестиционните проекти, строителните дейности както и съкращаване на разходите по износа.

Като потенциален пазар се разглежда Турция, където компанията е получила лиценз за износ на петролни продукти.

Вагит Алекперов бе в Бургас, за да участва в заседанието на Съвета на директорите на нефтокомбината. На това заседание част от разгледаните въпроси са били програмата за развитие на предприятието и инвестиционните планове.

Алекперов поздрави служителите на "ЛУКойл Нефтохим Бургас" по повод 40-годишнината от създаването на нефтопреработвателния комбинат.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?