Луксозен имот в центъра на София се продал за 6000 евро на квадрат

Има вече купувачи на суперлуксозни имоти в Бългания, както и българи, които търсят такива имоти по света. Това съобщи директорът на фирмата за луксозна недвижима собственост Unique Estates Luxury Properties Весела Илиева във вторник. Тя даде за пример сделка, която е осъществила фирмата миналата година за луксозен имот в центъра на София на цена от 6000 евро на квадратен метър. В момента компанията предлага апартамент от 300 кв. м в столичния квартал Лозенец на цена 910 000 евро. Към имота имало проявен интерес.

Представители на фирмата, която е част от AG Capital, сключиха договор за сътрудничество с компанията  Christie`s Great Estates.

България е първата от 12-те новоприетите страни членки на ЕС, в която Christie`s Great Estates избира асоцииран партньор.

Ще предлагаме на нашите клиенти уникални и луксозни имоти  в цял  свят чрез мрежата на Christie`s, съобщи още Весела Илиева. Според нея българи вече купуват фамилни къщи в Гърция на цени от 600 000 евро, но има интерес и към Испания, Франция и Швейцария.

Споделяне

Още от Имоти