Луксозният концерн Louis Vuitton ще прави дезинфектанти за ръце

Луксозният концерн Louis Vuitton ще прави дезинфектанти за ръце

Френският концерн Louis Vuitton (LVMH) обяви, че ще използва линиите за парфюмерия за производство на огромни количества дезинфектанти за ръце, за да помогне за преодоляване на дефицита във Франция вследствие на пандемията от коронавирус.

Геловете ще бъдат предоставени безплатно на здравните власти, "преди всичко" в 39 болници, принадлежащи към столичната асоциация Assistance Publique-H pitaux de Paris (AP-HP), заяви LVMH в неделя.

Дезинфектантите ще бъдат произвеждани в три завода, който произвеждат парфюми за марките Christian Dior, Givenchy и Guerlain.

Доставките започват на 16 март. В първата седмица LVMH ще пусне 12 тона от продукта.

Производството ще продължи толкова, колкото е необходимо, заявиха от концерна.

LVMH е световен лидер на пазара за луксозно потребление и обединява 75 бранда облекло, козметика, бижутерия и други предмети. Собственик на LVMH е Бернар Арно.

Говорителят на асоциацията на болниците AP-HP заяви, че "някои прекъсвания в доставките" наистина са били наблюдавани и преди, но в момента има остър дефицит в снабдяването. Редица компании вече се обърнаха към парижките болници с подобни предложения за безплатна доставка на дезинфектантска течност - преговорите с тях са в заключителна фаза.

По данни на СЗО към 15 март, потвърдените случаи на коронавирус във Франция са 4469, а 8 души са починали. Страната е на трето място в Европа по брой на заболелите.

За да се понижи риска от зараза с коронавирус, здравните власти съветват хората старателно да си мият ръцете със сапун или да използват дезинфектанти за ръце. След избухването на пандемията дезинфектанти за ръце изчезнаха в много страни, включително Франция.

В същото време продажбите започнаха по интернет на пет пъти по-висока цена. Миналата седмица френското правителство прие указ за определяне на цена на дребно за 100 mg за бутилка от 3 евро. Също така производството на гел е разрешено в самите аптеки.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?