Лявата партия на Илия Божинов можела да събере 200-300 хиляди гласа

Партия "Българска левица" има потенциал на парламентарните избори да събере 200-300 хиляди гласа. Това заяви в Плевен Илия Божинов, който е сред инициаторите за създаването ѝ.

Според Божинов, който до неотдавна бе член на БСП, новата партия, която е в процес на създаване, ще има свои депутати в следващия парламент. По думите му до момента около 20% от записалите се в "Българска левица" са от БСП, около 50% са бивши членове на БСП, които са се отказали от членство преди време, около 30% не са членували в политически партии, но са симпатизирали на социалистите.

Много от членовете на БСП ни симпатизират, но им е трудно да вземат решение да се запишат при нас, каза Божинов. Той прогнозира бурни политически и икономически процеси в бъдеще у нас, ако глобалната криза продължава да се развива със същите темпове. Според него следващото правителство "няма да може да изкара повече от две години".

В момента нямаме структури в цялата страна, но ще продължим учредяването им и след конгреса, който е насрочен за 4 април в НДК, посочи Божинов.

Споделяне

Още от България