Лявото крило в БСП: Партията ни вече не е първа сила

БСП вече губи статуса си на първа политическа сила в България, изпреварвана от ГЕРБ, признаха от лявото крило в партията на публичен анализ във вторник за резултатите от местните избори, представен от депутата Янаки Стоилов.

В два поредни избора тази година – за евродепутати и местна власт - електоралното влияние на БСП е сведено до около половин милион избиратели, се казва в становището на фракцията.

Лявото крило предупреди, че тенденцията на намаляване на общественото влияние на БСП ще се задълбочи и ще я доведе до упадък, ако тя не промени своята политика. От фракцията отново апелираха за лява социална политика с ограничаване на бедността и корупцията и подобряване на образованието и здравеопазването.

Според лявото крило БСП е получила най-ниския си изборен резултат в столицата от началото на прехода. Той се дължи на липсата на последователна лява политика в Столичния общински съвет, на слабото влияние на градската организация, на „кадровия клиентелизъм в нейното ръководство” и на издигането на кандидати, които не могат да мотивират повече избиратели за подкрепа.

От лявата фракция обаче не настояват за оставки и се задоволяват само с критика и констатации.

Споделяне

Още от България