Световният македонски конгрес:

Любчо Георгиевски да бъде съден за предателство и хвърлен в затвора

Любчо Георгиевски да бъде съден за предателство и хвърлен в затвора

Световният македонски конгрес (СМК) иска бившият премиер на Македония Любчо Георгиевски да бъде съден за предателство, защото имало доказателства за българското му гражданство, и имуществото му да бъде конфискувано, съобщава македонският вестник "Вечер".

СМК се позовава на портала "Македонска нация", който публикувал интервю на бившия вицепрезидент на България Ангел Марин, дадено на 21 юли 2006 г. за вестник "24 часа", в което той казва, че на 23 февруари 2006 г. е подписал указ за българско гражданство на Георгиевски на основание българския му произход.

СМК смята, че доказано Георгиевски е "отпаднал от нацията", че вече няма македонци по света, които да му вярват и че той е интересен за съседните контраразузнавателни служби и за опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) в намеренията за реализиране на сценарии за дестабилизиране на Македония и за смяна на властта  заради промяна на държавното име Македония и че е обзет от страст за власт и пари.

Бивши съпартийци на Георгиевски и конкретно Марян Додовски, който премина от партията на Георгиевски ВМРО-Народна в управляващата ВМРО-ДПМНЕ, обвини Георгиевски, че договаря коалиция със СДСМ, като в замяна щял да получи терени в няколко общини, в които СДСМ има кметове, пише още вестникът.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?