Любчо Георгиевски: Големият процент от македонците биха избрали Югославия

Любчо Георгиевски , сн. БГНЕС

Лидерът на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски съобщи, че партията му е решила да участва сама на предстоящите предсрочни парламентарни избори следващия месец, на които ще предложи оригинална програма, съобщи вестник "Нова Македония", цитирана от БТА.

"Решихме да проведем кампания по интернет, защото сме масово бойкотирани от контролираните от властта медии. Втората причина, е че не искаме да правим митинги, на които вие ще идвате, ще ви снимат и след това ще ви оказват натиск. И трето, интернет е достъпен за всички и спокойно ще можете да чуете програмата на една политическа партия", каза Георгиевски във видеообръщение.

 

"Сега имаме съмнителна демокрация, която е на границата на тоталитарната система", каза лидерът на ВМРО-НП.

 

Във връзка с проблема за македонската идентичност Георгиевски изрази увереност, че големият процент от македонците, ако сега им се предложи Югославия, ще я приемат и ще забравят за идентичността и няма да им пречи, както не им пречеше, държавата да се нарича Югославия, а те македонци по националност.

 

Георгиевски каза, че правителството на Никола Груевски препятства влизането на страната в ЕС и НАТО, криейки се зад някакъв уж патриотизъм. Георгиевски аргументира позицията си, че "антиквизацията" и приказките за Александър Велики са пагубни за Македония.

Споделяне

Още от Балкани

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?