Любка Качакова и Калоян Нинов - зам. министри на Николай Василев

Трима от заместниците на Николай Василев в министерството на икономиката днес вече се разходиха из етажите на ведомството.

Сегашните депутатите от НДСВ Любка Василева Качакова и Калоян Нинов ще поемат ресорите съответно на Христо Михайловски и на Иван Иванов. Работещата в Креди Суис Фърст Бостън - Лондон и участничка в Българския Великден София Касидова ще поеме ресора на Любов Панайотова - международно сътрудничество и евроинтеграция.

Засега най-сигурната номинация за шеф на Агенцията за чуждестранни инвестиции е Николай Маринов, главният ръководител на предизборната кампания на НДСВ.

Все още ДПС не е посочил своя кандидат за заместник министър на икономиката. В ресорите на заместник - министрите ще има някои промени, затова все още не е ясно дали Любка Качакова ще отговаря и за търговията и туризма, който беше подопечен на Мариана Асенова.

Дамата от известното великденско трио от икономическия екип на царя ще бъде първи зам.министър на Николай Василев. Преди да се включи в българската политика, Любка Качакова работеше в ПрайсУотърхаусКупърс - Брюксел.

Калоян Нинов ще отговаря за управлението на държавното участие. Първата задача, с която е натоварен, е да гласува с акциите на държавата на общото събрание на "Булгартабак холдинг" на 26 юли. Преди да стане царски депутат, Калоян Нинов бе един от активните участници в икономическия екип на НДСВ, работейки в Първа финансово-брокерска къща.

Сравнително по-неизвестно лице от тримата заместници е София Касидова. Преди да замине за Лондон, е работила в Центъра за изследване на демокрацията, в БНБ, както и в клонове на някои чуждестранни банки у нас.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли решението за частичен локдаун?