Любомир Минчев оглави управителния съвет на "Биохим"

Любомир Минчев е новият председател на управителния съвет на банка "Биохим" реши на заседание късно снощи Надзорният съвет на банката.

Досегашните изпълнителни директори и членове на УС Цветан Цеков и Пламен Добрев запазват длъжностите си. Венцислав Любомиров, който също беше член на УС и изпълнителен директор, от вчера е само член на УС.

Другото ново име в ръководството на банката е Николай Каварджиклиев, който сменя досегашния член на УС Александър Личев.

Любомир Минчев досега бe изпълнителен директор на инвестиционен посредник "Глобал" и на "Инкомс Телеком 2000" ООД, а Николай Каварджиклиев поема новата си длъжност след като напусна "Хебросбанк", където беше директор "Банкиране на дребно".

Преди седмица съветът на директорите на Банковата консолидационна компания, която е основен акционер в "Биохим", обяви продажба на банката чрез конкурс.

Основният приоритет пред новото ръководство е бързата приватизация на банката, а основна цел - да се даде възможност на всички потенциални инвеститори да имат достъп до информацията, която ги интересува, каза на пресконференция Любомир Минчев. В момента "Делойт и Туш" извършва одит на банката за шестмесечието.

Оперативната печалба на банката за деветте месеца, преди облагане с данъци е 23,4 милиона лева, а от усвоените през миналата и тази година 140 милиона лева кредити, са върнати 120 милиона лева.

© Copyright Mediapool

Споделяне

Още от Бизнес