Любослав Пенев напусна ЦСКА-София

снимка БГНЕС

Любослав Пенев подаде оставка като треньор на ЦСКА-София три месеца след като застана на позицията. Той мотивира решението си с липса на подкрепа от ръководството на клуба.

"През тези три месеца (като треньор на ЦСКА-София) единствен подех битка за справедливост и срещу некоректни съдийски отсъждания, които решително ощетяваха ЦСКА. В тази несъвместима с позицията ми на треньор битка, бях подкрепян единствено от привържениците на клуба. Ръководството на футболния клуб не застана зад мен и не зае никаква позиция срещу тази явна несправедливост", се казва в позицията на треньора.

Пенев допълва, че е станал свидетел на поведение от ръководството, което е довело до демотивация на част от футболистите и разделяне на отбора на групички.

"За да си шампион и победител трябват няколко неща: време, търпение, професионализъм на всички нива и единност в клуба. Не намерих част от тези фактори в ЦСКА. За три месеца аз не мога да изчистя грешки допускани през последните три години, особено когато срещам тиха, но яростна опозиция вътре в клуба", допълва треньорът.

Любослав Пенев казва, че няма да позволи подигравка с труда му и да се петни името му.

"Благодаря на всички за подкрепата и най-вече на привържениците - сърцето на ЦСКА. Обявявам, че напускам ЦСКА с високо вдигната глава и много огорчен!", казва треньорът.

По-рано през деня той отказа да пътува за мача с "Черно море" във Варна в събота. По неофициална информация причината за напускането е неразбирателство със собственика Гриша Ганчев за селекцията на клуба. Пред десет дни ЦСКА-София отпадна от турнира за Купата на България от "Ботев" (Пловдив). В момента ЦСКА е в серия от 4 поредни мача без победа.

Най-вероятно до края на сезона тимът ще бъде воден от сърбина Любко Петрович, който се води консултант на ЦСКА-София.

Преди четири дни "Левски" (София) също се раздели с треньора си Георги Дерменджиев. Посочената причина бяха слабите игри на отбора през последните мачове.

Споделяне

Още от Спорт

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?