Любовта към руския народ се бърка с политиката, заяви Красимир Велчев от ГЕРБ

Красимир Велчев на събора край язовир "Копринка"

"Съборът на русофилите е една прекрасна традиция, но през последните години при някои хора се забелязва объркване на любовта към руския народ с политиката“, заяви заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и съпредседател на Групата за приятелство България - Русия в 44-то Народно събрание Красимир Велчев по време на 14-я събор на русофилите край язовир "Копринка", където бе почетена и 140-годишнината от Епопеята на Шипка.

"На този събор идват хора, които когато се спомене дадена партия или даден политик, изпитват чувство на омраза към тях“, каза Красимир Велчев, цитиран от пресцентъра на партия ГЕРБ в неделя.

По думите му любовта е чувството, което ни гради, което помага на хората, на държавите и на народите, а омразата носи само разруха.

Според него отношениета на Бългаиря с Русия са традиционни, "любов създавана от столетия". "Една голяма част от тук присъстващите са хора учили като мен в Русия, други са работили в Русия, трети са създали семейства и деца", допълни Велчев.

На събора Старозагорският митрополит Киприан освети реплика на Самарското знаме, което бе подарено на Община Казанлък и бе прието от кмета Галина Стоянова. „140 години са достатъчни, за да ни обединят в обичта и признателността към един народ, който направи тази свобода възможна", каза Стоянова в речта си пред събралитес е хора.

Сред официалните гости на събора край язовир „Копринка" бяха още и посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров, депутатите от ГЕРБ Емил Христов и Борис Кърчев, представители на различни институции и др.

Споделяне

Още от България