Людмила Путина предложена за президент

Руска женска организация предложи съпругата на президента Владимир Путин да го замести на поста държавен глава, когато той се оттегли догодина, предаде в понеделник Kafene.net. Организацията "Жената на Владивосток" предложи Людмила Путина за президент на Русия, за да бъде "продължен сегашният политически курс".

Активистките на женското движение в далекоизточния град призоваха съпругата на сегашния президент Владимир Путин да се включи в президентската надпревара догодина, а гражданите на страната - да я подкрепят.

Представителки на организацията участват в надпреварата за местния парламент на предстоящите на 2 декември избори, които се провеждат едновременно с националния вот за Държавната Дума.

Идеите на "Жената на Владивосток" бяха осмени и разкритикувани от редица политически партии и обществени организации, но предимно от мъжете в тях. Председателката на организацията д-р Валентина Кудрявцева заяви, че жената на сегашния президент най-добре ще продължи неговите идеи. Тя допълни, че никой от организацията не се е срещал и не познава лично Людмила Путина. В обръщението на организацията се отбелязва, че съпругата на президента е авторитетен политик и обществен деец и по нейна идея е създаден "Центърът за развитие на руския език".

Русия трябва да бъде управлявана от мъдра и отговорна жена, се казва в обръщението.

Организацията "Жената на Владивосток" съществува от 10 години. Тя е предложила 13 жени за членове на градската Дума. Призивите за избиране на Путин за трети мандат бяха издигнати най-напред именно във Владивосток. През септември 2005 местният депутат Адам Имадаев предложи на колегите си да променят конституцията, за да бъде дадена възможност на Путин да остане на власт. Предложението обаче беше отхвърлено.

Междувременно от Общоруския граждански конгрес съобщиха пред електронното издание Грани.ру, че не са се обръщали към гражданите с призив да се явят на изборите. Това заяви съпредседателят на конгреса и ръководител на Московската хелзинкска група Людмила Алексеева. По-рано обръщение с призив да се даде глас „за която и да било опозиционна партия” се появи на официалния сайт на организацията.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят