Лютфи Местан хока кабинета, но похвали Петканов

Като коалиционен партньор на НДСВ, ДПС няма да си затваря очите за грешките на който и да е министър, каза днес в Момчилград заместник - председателят на ДПС Лютви Местан.

Той препоръча на министрите да коригират дейността си, сверявайки си часовниците с решението от 12 декември т.г. в Брюксел за присъединяването на България към ЕС през януари 2007 г. Като пример в това отношение Лютви Местан посочи актуализираната програма на вътрешния министър Георги Петканов за борбата с организираната престъпност. Тя е конкретна, с реални срокове и изпълнима, каза Местан, цитиран от БТА.

Като специализиран държавен орган през първите месеци на 2004 година у нас ще стартира дейността на Комисия за защита от дискриминацията, която по закон ще се отчита с годишни доклади за състоянието на дискриминацията, както и ще завежда дела срещу регистрирани такива прояви, съобщи Лютви Местан.

Депутати от Кърджалийско, генералният консул на Турция в Пловдив, кметове на общини и ръководители на структури на ДПС в региона днес участваха във възпоменателен митинг по повод 19-годишнина от началото на т.н. "възродителен процес" в Момчилград. Молитва за дадените жертви по времето на тоталитарния режим отслужи главният мюфтия Фикри Сали. Пред мраморния монумент в центъра на града бяха положени венци и цветя.

Годишнината от началото на т.н. "възродителен процес" беше отбелязана и в момчилградските села Груево и Равен.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?