Лютви Местан пое от Доган старите зам.-председатели на ДПС

Лидерът на партията отново увери, без да стане ясно защо, че Доган не се е оттеглил от политиката

Лютви Местан пое от Доган старите зам.-председатели на ДПС

Новият лидер на ДПС Лютви Местан представи в петък след заседание на Централния съвет на партията своите заместници. Очаквано промени в ръководството няма, както се и очакваше след оттеглянето на дългогодишния несменяем лидер Ахмед Доган.

Постовете си като заместник-председатели на партията запазват евродепутатът Филиз Хюсменова, депутатите Христо Бисеров и Алиосман Имамов и Рушен Риза. Организационен секретар продължава да бъде Мустафа Карадайъ.

В Централното оперативно бюро запазват местата си Джевдет Чакъров, Джейхан Ибриямов, Емел Етем, Йордан Цонев, Камен Костадинов, Рамадан Аталай, Ремзи Осман, Тунчер Кърджалиев, Хасан Адемов, Юнал Лютви, Янко Янков.

Новите лица в ЦОБ са Исмет Исмаил - представен като един от основателите на партията и съкилийник на Ахмед Доган, депутатът Четин Казак и председателят на МДПС Илхан Кючук.

След като Централният съвет избра партийното ръководство лидерът на партията Лютви Местан засегна отново темата за лидерството на Ахмед Доган, който, според Местан, бил "гарант за непреходните ценности на ДПС".

"Създателят на ДПС, който е почетен председател на ДПС, е гарант за непреходните стойности и за осъществяването на стратегическите цели на партията. Грешат тези анализатори, които смятат, че Ахмед Доган се оттегля от политиката", заяви Местан, без да става ясно от думите му към кого е отправено посланието.

"ДПС е другото аз, както самият Доган казва, и той ще остане верен на каузата на ДПС", обясни Местан. Според него обаче "грешат и онези, че избирането на нов председател на ДПС е едва ли не чисто формален тактически ход".

Местан продължи в обяснителен стил, че "ДПС е единствената партия, която даде уникален пример как в една либерална партия на свободата и правата могат да се балансират принципите на приемствеността и промяната".

"ДПС ще остане една много силна партия”, увери Местан и разви отново старата си теза за следващото коалиционно управление.

"Наистина следващо управление по необходимост ще бъде коалиционно, без да е задължително да бъде от партийни функционери. Несъмнено зад следващото правителство на България ще стои максимална широка политическа подкрепа и съгласие", каза той.

Местан посочи, че заедно с колегите си регистрирали "един изключително висок политически градус във всички членове на ДПС".

"ДПС се намира в изключително добра кондиция, всички членове и структури са наясно, че от ДПС се очаква да бъде един от основните фактори за възстановяването на демокрацията в България, което означава съставянето на правителство, което да нормализира политическия процес в страната", заяви новият председател на движението.

Той посочи, че това е политическа задача, която стои не само пред ДПС, но пред българската демокрация - свалянето на ГЕРБ от власт и реализирането на алтернативно демократично управление.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?