М-Тел информирал късно Брюксел за поевтинения роуминг

М-Тел информирал късно Брюксел за поевтинения роуминг

Трима от европейските мобилни оператори, сред които и българският "Мобилтел", са реагирали на критиката на Европейската комисия за това, че не са свалили навреме цените на роуминга си в съответствие с новата евродиректива, съобщиха от ЕК в понеделник. От представителството ѝ уточниха, че тези компании всъщност чак сега са информирали за своята евротарифа, а не в отговор на въпросника на комисията, изпратен през юли.

М-Тел, кипърският CYTAMobile и словенският Mobiltel са информирали комисията, че са допуснати грешки или неразбирания от тяхна страна, докато са отговаряли на въпросника и затова чак сега подават данни за въведената от тях тарифа съответно за българските потребители от 23 юли, за кипърците- от 30 юли, а словенците – от 1 юли.

От "Мобилтел" обаче твърдят, че се вместили в срока, обявен от ЕК за подаване на информация, внасяйки отговора си на 24 юли и продължават да настояват, че се е получило недоразумениепо въпроса, за което ще продължат разговорите между двете страни.  

Чак сега изпратили своите отговори и финландският мобилен оператор Elisa и холандският Tele 2. Промяната в "черния списък" е отразена на сайта на Европейската комисия, като от там са извадени още девет оператори от страни членки на ЕС - Wind Италия, О2 в Словакия, Обединеното кралство и Германия, Tele 2 в Латвия, Литва и Швеция, T-Mobile Обединеното кралство и Mobitel Словения.

Вече прегледът на Комисията на новите оферти за евротарифата, направени от мобилните оператори в ЕС, е почти цялостен, допълват от Брюксел.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?