“М-Тел“ прехвърли WiMAX лиценза си на “Макс Телеком“

“Мобилтел“ ще прехвърли на “Макс Телеком“ своето разрешение за ползване на радиочестотен спектър за предоставяне на WiMAX услуги, предвижда подписано между двете компании споразумение, което подлежи на одобрение от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Сделката е заради фокусирането на “М-Тел“ върху развитието на UMTS-технологията, за което мобилният оператор с най-голям пазарен дял е инвестирал 600 млн. евро в инфраструктурата си. В резултат на това мрежата е усъвършенствана със супертехнологията HSPA+, позволяваща скорост на пренос на данни до 21 Mbps. Така клиентите на “М-Тел“ ще разполагат с още по-бърз достъп до интернет и електронна поща, както през своите мобилни телефони, така и посредством преносимите си компютри

“Макс Телеком“ е първият функциониращ WiMAX оператор в Европа, изгражда мобилна интернет мрежа, която дава възможност за предлагане на широк спектър от фиксирани и мобилни услуги – достъп до интернет, гласови услуги, виртуални частни мрежи, видеонаблюдение, IPTV и др.

С придобиването на WiMAX лиценза на “М-Тел“, “Макс Телеком“ ще предложи на своите клиенти по-високо качество на услугите и още по-високи скорости за мобилен достъп до интернет, които в края на годината ще достигнат до 40 Mbps.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес