М-Тел се оплака в КЗК от дъмпингови цени на “Виваком“

Жалба от дъмпингови цени на “Виваком“ е внесъл в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) мобилният оператор “Мобилтел“, съобщиха от пресцентъра на М-Тел във вторник.

GSM-операторът в най-голям пазарен дял у нас настоява пред антимонополния орган да провери две от услугите на конкурента им. Според М-Тел с услугите си "Фаворити 1000" и "Vivacom Trio" “Виваком“ предлага цени на дребно, които са значително по-ниски от разходите на компанията и тези действия ограничават конкуренцията на пазара.

“Виваком“, в която се обединиха БТК и “Вивател“, има над 90 на сто пазарен дял и господстващо положение на пазара на фиксирани гласови услуги, откъдето прехвърля пазарната си сила на пазара на мобилни услуги, пише в жалбата на М-Тел.

С подобни действия “Виваком“ злоупотребява с господстващото си положение и изкривява търсенето и предлагането на пазара, смята конкурентът им. Според “Мобилтел“ така се уврежда конкуренцията и нейното развитие както на фиксирания, така и на мобилния пазар.

“Поведението на “Виваком“ е в ущърб и на интересите на крайните потребители“, пише в съобщението на телекома.

От своя страна набедената за дъмпинг компания коментира, че промоциите ѝ не ограничават конкуренцията, тъй като те билив съответствие със закона и най-вече с интересите на потребителите.

“Не е изненадващо, че Мобилтел атакува тази услуга, тъй като такава се предлага за първи път на българския пазар и в максимална степен отразява европейските тенденции и очакванията на клиентитe“ посочват още от “Виваком“.

Споделяне

Още от Бизнес