Мач на Бистришките тигри се мести в Пловдив, за да рита Борисов след митинг

Снимка: БГНЕС

Домакинство на Бистришките тигри се мести в Пловдив, за да може в събота, след антиправителствения митинг на ГЕРБ в града под тепетата, в мача срещу Локомотив (Пловдив) да се включи и лидерът на партията и картотекиран играч на футболния тим Байко Борисов.

Преди седмица "Локомотив (Пловдив) спечели първия двубой с Витоша (Бистрица) с 5:0, а реваншът по програма трябваше да бъде на стадион "Локомотив" в София.

Заради желанието на бившия премиер Бойко Борисов да се включи в срещата, която ще съвпадне с митинга на ГЕРБ в Пловдив срещу кабинета на Пламен Орешарски, двата клуба са се разбрали и вторият мач да е в Пловдив. Спортно-техническата комисия към БФС се е съгласила.

В сряда Борисов заяви, че "е добре здравословно, възстановява се от контузия и в събота ще играе футбол след митинга в Пловдив". Демонстрацията на ГЕРБ бе обявена от лидера на ГЕРБ като отговор на призива на "хиляди хора" в социалната мрежа Фейсбук и на други места да оглави заедно с партията си протестите срещу правителството.

За да не пречи ГЕРБ "по никакъв начин на протестиращите студенти, които нямат нищо общо с нас", проявата ще се състои в Пловдив, а не в София, обясни Борисов, от когото самите "ранобудни студенти" се разграничиха.

Споделяне

Още по темата

Още от България