Мачът Германия – Холандия е бил отменен заради данни от Израел

Мачът Германия – Холандия е бил отменен заради данни от Израел

Приятелският мач между Германия и Холандия, който трябваше да се играе в Хановер на 17 ноември, е бил отменен заради данни за терористична заплаха, подадени от израелското разузнаване, съобщава ДПА в четвъртък.

Решението за отменяне на срещата бе взето един час преди началото на мача. Още същата вечер ДПА написа, че информацията за планирано нападение е дошла от чуждо разузнаване.

Тази теза бе потвърдена и от германското списание "Щерн". Медията цитира правителствени източници, според които още на 16 ноември Германия е получила предупреждение от Израел. В деня на мача са изпратени и повече подробности за заплахата, заради която бе отменено спортното събитие.

Според списанието разузнаването на Израел е разкрило план за серия от атаки в цяла Европа, като тези в Париж са били началото. Службите са посочили конкретни дати и мишени на терористите и са предупредили за заплаха вътре в стадиона.

Смята се, че тримата атентатори самоубийци, които се взривиха край "Стад дьо Франс" на 13 ноември, са искали да влязат вътре, за да убият повече хора. "Щерн" допълва, че първите сигнали за заплаха на мача Германия – Холандия са дошли още на 14 ноември от иракски източник. Израелските служби са предали неговата информация на германските си колеги.

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?