Мадона обвинена в посегателство срещу отбранителната способност на Русия

Илюстрация: агенция РАПСИ

Руски общественици обвиниха Мадона в посегателство срещу отбранителната способност на Русия. На съдебното заседание в четвъртък те обвиниха поп – звездата в пропаганда на хомосексуализъм и заявиха, че заради нея "момчета и момичета ще се занимават повече с разврат, което ще доведе и до загуба на отбранителна способност на страната, включително", съобщиха руски медии.

Изправяйки се пред съда на 22 ноември, представител на ищците – девет души от обществени организации от Санкт Петербург – заяви, че Мадона и организаторите на нейния петербургски концерт на 9 август са нанесли вреди на института на семейството, нарушили са правото на социален порядък и са посегнали на основополагащи човешки права. Той се обяви в защита на семейството и гражданския дълг, а не на половата разпуснатост.

Ответниците от своя страна заявиха, че не са нарушили закона. На афишите за концерта зрителите са били предупредени, че той не е за деца и подрастващи. Освен това на билетите е било написано, че концертът е за лица, навършили 18 години. Освен това, заявиха ответниците, аргументите на ищците са необосновани, тъй като фактът на причинените им нравствени страдания не е доказан.

След концерта обществени организации заведоха дело срещу Мадона заради нарушение на действащото руско законодателство, което забранява пропагандата на хомосексуализъм. Те се позовават на изявленията ѝ по време на спектакъла в Санкт Петербург в защита на хомосексуализма, на личната ѝ страница във Facebook и съобщения в личния ѝ сайт, с които анонсира изявата си. Вредата от действията на Мадона ищците оценяват на 333 млн. рубли.

Освен Мадона, ответници по делото са фирмата, организирала концерта и на спортния комплекс, където той е проведен.

Споделяне

Още от

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?