Мадона се пошегува с Обама на “черен мюсюлманин в Белия дом”

Мадона се пошегува с Обама на “черен мюсюлманин в Белия дом”

Попзвездата Мадона прикани почитателите си да гласуват за "черния мюсюлманин" Барак Обама на президентските избори в САЩ на 6 ноември, предадоха информационните агенции.

Във видеозапис, качен в интернет, Мадона заявява на сцената след концерт във Вашингтон: "Днес е изненадващо и невероятно, че имаме афроамериканец в Белия дом. Аз с вас ли съм? А вие с мен ли сте?" възкликва тя и след леко объркване признава, че е малко замаяна.

 

"И така, най-добре ще направите, ако отидете да гласувате - за ши*ания Обама, нали? За добро или зло... в Белия дом има черен мюсюлманин. Ето това е работа. Страшна работа. То означава, че има надежда за нашата страна".

 

Близо 17% от около 3000 избиратели, участвали в анкета през юни и юли, смятат, че Обама е мюсюлманин. Това е с 5% повече от 2008 г., посочва АФП.

 

Известно е, че Обама, който се бори да бъде преизбран за втори мандат на 6 ноември, е практикуващ християнин, посочва Ройтерс.

 

В отговор на видеото, предизвикало фурор в медиите, Мадона разпространи декларация чрез говорителката си, че изказването ѝ за религията на Обама е било шеговито.

 

"Пошегувах се на сцената. Да, знам, че Обама не е мюсюлманин, но знам също, че много хора в нашата страна го смятат за такъв. А и да беше, какво от това? Исках да кажа, че добрият човек е добър човек, независимо на кого се моли. Не ме интересува каква е религията на Обама и никой в Америка не бива да го интересува", казва певицата, цитирана от Ройтерс.

 

Неотдавна Мадона показа, че си е татуирала - макар и временно - името на Обама, изписано с главни букви, на гърба си.  

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?