Мадуро нарече Тръмп "новия Хитлер" след речта му пред ООН

Мадуро нарече Тръмп "новия Хитлер" след речта му пред ООН

Венецуелският президент Николас Мадуро нарече президента на САЩ Доналд Тръмп "новия Хитлер" в международната политика, предаде агенция ЕФЕ.

"Доналд Тръмп се смята за господар на света и демонстрира това с действията си в международната политика, говорейки като новия Хитлер", заяви Мадурио в слово по националната телевизия, предавано от президентския дворец "Мирафлорес" в столицата Каракас.

Повод за коментара му бе първата реч на американския му колега пред делегатите от Общото събрание на ООН в Ню Йорк, в която Тръмп обърна сериозно внимание на режима във Венецуела, определяйки го като престъпен.

На свой ред Мадуро атакува американския държавен глава, заявявайки, че Белият дом води агресивна политика срещу венецуелския народ от позицията на "расово и имперско превъзходство".

"Никой не може да заплашва Венецуела", подчерта Мадуро и отбеляза, че въпреки обещанията на американския лидер да приеме нови санкции срещу "авторитарния режим" във Венецуела, той ще "продължи да ръководи" южноамериканската република. Венецуелският лидер добави, че смята думите на президента на САЩ за заплаха за физическото му унищожение.

Споделяне

Още от Свят