Мафиот обвини Берлускони, че е свързан с Коза Ностра

Апелативният процес срещу приближения на италианския премиер Марчело Дел'Утри бе възобновен днес в Торино, съобщиха осведомителните агенции в петък. На процеса бе изслушан мафиот, който отправи тежки обвинения, замесвайки и Силвио Берлускони.

Мафиотът Гаспаре Спатуца заяви пред съда, че според разказаното му от гангстер, обвинен в серия мафиотски бомбени атентати през 1993 г., премиерът Силвио Берлускони бил свързан с Коза Ностра. Спатуца уточни, че лидер на мафиотски клан, който по-късно бил вкаран в затвора за бомбени атентати, посочил името на Берлускони, който тогава все още не участвал в политиката, във връзка с бомбени атентати.

Премиерът отхвърли предишните доказателствата на Спатуца пред прокурорите като неоснователни. Говорител на Берлускони заяви във връзка с днешните показания на мафиота, които свързват медийния магнат с Коза Ностра, че това е отмъщението на мафиотите за борбата му срещу организираната престъпност.

"Напълно логично е мафията да използва своите членове, за да прави изявления срещу премиера на правителство, което действа решително и конкретно срещу организираната престъпност", уточни говорителят му.

Междувременно процесът за корупция срещу Силвио Берлускони бе отложен за 15 януари, след като съдът в Милано прие, че италианският премиер не може да се яви на днешното съдебно заседание, тъй като председателства съвет на министрите. Берлускони е обвинен, че е купил "мълчанието" на адвоката си Дейвид Милс в две дела от 90-те години на миналия век срещу 600 000 долара.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?