Магърдич Халваджиян поздрави брат си за уволнението на репортера на "Господари на ефира"

Слави Трифонов призова да връчат на Димитър Върбанов "Златен скункс"

Магърдич Халваджиян поздрави брат си за уволнението на репортера на "Господари на ефира"

Продуцентът Магърдич Халваджиян поздрави брат си Джуди, който продуцира предаването "Господари на ефира", че веднага е уволнил репортера Димитър Върбанов. Журналистът беше уличен, че е инсценирал, че е бил нападнат и бит по време на репортаж. Той беше уволнен след като Нова телевизия обяви, че се разграничава от предаването и ще потърси отговорност от продуцента.

В изявлението си на страницата във "Фейсбук" Магърдич Халваджиян не коментира нищо за  оператора, участвал в заснемането на видеото, който е бил наясно със ситуацията, както и отговорността на редактора и на продуцента на предаването.

"Жалко за Върбанов, но каквото си надробиш, това сърбаш! Някои хора явно не си дават сметка каква отговорност носят пред обществото, работейки в екипа на Господарите!!! Дали в състояние на афект или поради глупост, тези действия на Върбанов са предателство спрямо труда на целия екип на "Господари на Ефира"! Поздравявам брат ми за бързото и категорично решение! В подобни ситуации място за шикалкавене няма! Истината винаги е само една!". Това написа Магърдич Халваджиян на страницата си във "Фейсбук".

Преди него в петък телевизионният водещ Слави Трифонов, който е в обтегнати отношения с Халваджиян, призова "така наречените "Господари на ефира" да дадат "Златен скункс" на служителя си Димитър Върбанов".

Според Трифонов "разследващият журналист" Върбанов е "неособено талантлив актьор" и с действията си е уронил авторитета на професията "журналист". 

"Оказа се, че така нареченият "разследващ журналист" Димитър Върбанов всъщност е неособено талантлив актьор. И въобще не е бил бит, а е използвал случая, за да изиграе един тъп скеч, с който да се опита да направи имидж на себе си и на своите работодатели“, написа на "Фейсбук" страницата си Слави Трифонов.

Той пише, че "в България всичко е възможно, само дето подобни действия са глупави, обидни и уронват авторитета на професията "журналист".

Слави Трифонов и Магърдич Халваджиян са в обтегнати отношения. Двете продуцентски компании водеха дълъг съден спор за нарушени авторски права.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?