"Магазин на времето“ връща в зората на мобилните телекомуникации

"Магазин на времето“ връща в зората на мобилните телекомуникации

"Магазин на времето", който връща съвременните потребители в зората на мобилните телекомуникации, се появи в центъра на София, до метростанция "Сердика", в сряда. Той ще остане там до 9 октомври, за припомни някои от най-популярните за средата на 90-те мобилни телефони, както и едни от най-атрактивните през годините услуги и продукти, считани някога за революция и приемани днес от всички за даденост.

Инициативата е на Мтел, който отбелязва 20-годишнина от провеждането на първия разговор по мобилен телефон в България. В различните кътове на "Магазин на времето" са представени емблематични години от развитието на мобилните комуникации у нас от 1995 г. досега. Чрез игри и състезания всеки посетител ще може да си спомни своята лична “GSM история” – първия ползван телефон, първите SMS-и, първите игри и много други.

Всеки посетител ще може да се включи в различни игри и с награди. Ще има също състезание по най-бързо писане на SMS, както и за най-добър играч на "змия“ (“Snake” на Nokia).

"Магазин на времето“ ще бъде и сборен пункт за неработещи телефони. Всеки, който има такъв, може да го занесе в магазина и да участва в кампанията "Смартфони за смет“, тоято чрез томбола ще раздаде на десетима късметлии Samsung Galaxy A5. Всички получени неработещи телефони ще бъдат предадени за рециклиране.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?