Магазините на “Виваком“ стават точки за безплатен интернет

Безплатен безжичен интернет ще могат да ползват притежателите на лаптопи и на мобилни устройства с възможност за сърфиране в мрежата, независимо от ползвания оператор, в магазините на “Виваком“, съобщиха във вторник от компанията, обединила БТК и “Вивател“. Новата услуга, която вече е факт в над 180 точки , е част от стратегията на телекома за повсеместното разпространение на безжичната интернет комуникация.

Обхватът на безплатния “hot spot” ще бъде не само в съответния магазин, но и в пространствата в близост до сградата.

За да се ползва услугата не се изисква парола, нито специален код, обясняват от компанията. Единственото, за което трябва да следят потребителите, е специалния стикер, който идентифицира мястото като свободна VIVACOM Wi-Fi Zone. Освен в цялата мрежа на “Виваком“ подобни стикери могат да се видят и в редица хотели, ресторанти, кафенета и бензиностанции в цялата страна, които се включват като партньори в този проект. Очаква се до края на декември техният брой да достигне 100. През следващата година телекомът ще продължи да разширява мрежата си от подобни безплатни интернет точки, които да дадат по-голяма свобода на хората и да улеснят тяхното ежедневие.

“Всичко, което ни свърза” е не само слоган, но и стратегия, която компанията ни следва с всяко свое действие. За нас тези думи носят реален смисъл и искаме потребителите също да усетят на практика тяхната стойност”, коментира начинанието Симеон Донев, директор „Продукти и услуги” на VIVACOM.

“Тук не делим хората на наши и ваши – предоставяме услугата безвъзмездно на всеки, който се намира в близост до нашите магазини, независимо от оператора, на който е клиент”, допълва още той.

Споделяне

Още от Бизнес