Маги Малеева се завръща на корта за "Фед къп"

Маги Малеева се завръща на корта за "Фед къп"
Бившата четвърта в света по тенис Магдалена Малеева изрази готовност да се завърне в националния отбор на България за "Фед Къп" (неофициално световно отборно първенство за жени – бел. ред.).

Тя е потвърдила пред капитана на отбора Дора Рангелова, че е готова да участва в турнира на първа група на зона Европа/Африка, който ще се проведе на 1-5 февруари в израелския град Ейлат, съобщи sportal.bg.

Официалният състав трябва да бъде определен и потвърден пред международната федерация през следващата седмица, като в разширения списък на Дора Рангелова са имената на Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Елица Костова, Виктория Томова и Магдалена Малеева.

Магдалена Малеева, която е достигала до №4 в световната ранглиста и има неизброими успехи на международната сцена, прекрати състезателната си кариера през 2005 г. През септември тя изненадващо се включи в Държавното първенство за жени и спечели титлата.

Най-малката от трите сестри Малееви е дългогодишна участничка в националния ни отбор за "Фед Къп" с общо 41 мача. За последно тя бе в тима през 2005 г., когато бе и играещ капитан.

Споделяне

Още от Спорт

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?