Магистрала "Марица" последно трябва да е готова до март 2015 г.

До март 2015 година трябва да приключи строежът на автомагистрала ''Марица', стана ясно при инспекция в понеделник на изпълнението на дейностите по изграждането на аутобана от министрите на транспорта Данаил Папазов и на регионалното развитие Десислава Терзиева.

 

Официално срокът на приключването на обекта, който се прави с европейски средства, е 1 май 2015 г. Договорите с изпълнителите на двете отсечки предвиждаха работите да свършат до ноември 2013 г., но срокът бе удължен заради появили се форсмажрни обстоятелства - наводнения и обилни дъждове на единия участък, и открити археологически обекти на другия.

 

Сега строителите са уверили, че до края на месец ноември трябва да приключи работата на отсечката от Оризово до Димитровград. В момента археологическите разкопки вървят в срок и трябва да приключат в края на август.

 

Папазов, който преди време бе силно притеснен от загуба на средства за проекта заради забавянето му, сега обяви заедно с Терзиева, че няма никаква опасност да бъдат спрени пари по Оперативната програма ''Транспорт''.

 

Към настоящия момент нямало такава опасност, защото по отсечката Оризово-Димитровград били изпълнени 42 на сто от строителните дейности, а за участъка от Димитровград до Харманли - 72 %., където е започнало вече и полагането на асфалт .

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?