Магистрала "Марица" ще има връзка в посока Бургас

Снимка: БГНЕС

Магистрала "Марица" ще има връзка в посока Бургас. За целта Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) пуска поръчка за избор на изпълнител за доизграждане на пътен възел "Плодавитово" в средата на март.

Индикативната стойност на обекта е 3 млн. лв., а срокът за изпълнение – 4 месеца. Средства се осигуряват от републиканския бюджет, съобщи АПИ.

Така с изграждането на допълващи връзки ще се осигури пълната функционалност на пътен възел "Оризово", при който се осъществява връзка на магистралите "Тракия" и "Марица“. При изграждането му преди 15 години не е била предвидена връзка от и за Бургас от магистрала "Марица".

При пътен възел "Оризово" става пресичането на две нива между магистралите "Тракия" и "Марица". В момента не са осигурява движението в посока от и за Бургас, а само за София.

При пътен възел "Плодовитово" пък става пресичане на две нива между магистрала "Тракия" и третокласния път 666, като сега не е осигурено движението в посоката за и от Бургас.

Новите пътни връзки ще бъдат от североизточната страна на пътния възел, като с изграждането им съоръжението ще бъде допълнено до пътен възел тип "полудетелина", е посочено в съобщението на АПИ.

Предстои приключване на процедурите за отчуждаване, за да бъде изградено съоръжението.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес